top of page

Interpersoonlijk communiceren in deze tijd

Social distance, thuiswerken, afstand houden, zoom-meetings of een ouderwets telefoongesprek. Het maakt persoonlijk communiceren met elkaar niet makkelijker op. Zowel zakelijk als privé. Goed blijven communiceren is belangrijk in deze tijd. Dat begint bij jezelf. Door goed in contact te zijn met jezelf.

Hierbij mijn ervaringen om deze tijd goed door te komen: 1. Leef en denk positief. Er komt een einde aan. Accepteer dat het nu even anders gaat. 2. Houd focus, houd je aan je (werk)planning en plannen. 3. Leef bewust. Wees elke dag dankbaar voor het leven en voor je gezondheid. 4. Ga elke dag wandelen. Maak een wandelafspraak of ga juist rustig alleen. 5. Heb vertrouwen, ook in elkaar. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje. 6. Denk ook in het collectief, met elkaar voor elkaar zijn. 7. Houd contact met elkaar. Maak informele lunch- of borrelafspraken online met collega’s of vrienden. 8. Plan ook momenten in je agenda zonder online meetings en telefoon. Rust is ook nodig. 9. Maak je taken of projecten af, afronden geeft ruimte. 10. Maak nieuwe rituelen, zorg voor nieuwe hoogtepunten in de week. 11. Blijf jezelf ontwikkelen, volg een nieuwe cursus of opleiding. 12. Zorg voor een opgeruimd huis en/of werkplek, geeft ook rust in je hoofd. 13. Beloon jezelf na elke (werk)dag. Benoem 3 dingen die mooi of goed waren deze dag.

Door contact te houden met jezelf , hoef je niet eenzaam te voelen. Je creëert ruimte voor nieuwe ideeën en mogelijkheden. Je voelt je ook meer verbonden met elkaar. Soms heb ik het ook even lastig, maar dan denk ik aan tip 13. Heel veel succes en gezondheid allen!

Lieve groet, Mari Trini


33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page