top of page

Santiago gehaald!
Met veel vreugde deel ik dit resultaat. Echter, wat nog mooier

is dan het eindresultaat, was de weg ernaartoe.


Op 12 juni jl. begon mijn Camino vanuit Bilbao: de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. Hoewel ik mij had voorbereid op de route door de bergen (El Primitivo), voelde ik sterk de drang om langs de kust te lopen (El Norte). En zo begon ik spontaan mijn pad langs de rivier Nervion en liet ik Bilbao achter mij. Deze tocht bracht mij door vier autonome regio's in het noorden van Spanje en resulteerde in ongeveer 320 km aan loopervaringen.


Voor mij was el Camino vooral een les in persoonlijk leiderschap: elke dag stond ik voor verschillende beslissingen. Elke dag was er de energie om 20 kilometer (of meer) te lopen, de creativiteit en motivatie om mijn volgende overnachting te bereiken. Hoewel de gele pijlen voor iedereen zichtbaar waren, was mijn eigen pad uniek.


Naast factoren als zelfdiscipline, het overwinnen van angst, het

ontwikkelen van eigenwaarde en ambitie, leerde el Camino mij vooral om mij te verbinden met het heden. Het leerde het mij mezelf nog beter kennen: welke mooie capaciteiten ik in huis heb. Ik ontdekte dat ik een echte communicator en verbinder ben: met mijn talenkennis kon ik met veel mensen praten. Zo stond ik in de albergue van pater Ernesto (Guemes) zijn visie te vertalen voor een groep van 70 pelgrims, van het Spaans naar het Engels. Ik kon medepelgrims informeren over de cultuur en tradities in Noord-Spanje, of ze wijzen op mooie plekjes in de regio. Ik voerde prachtige inhoudelijke gesprekken met de lokale bevolking. En ik kon intens genieten van momenten van alleen zijn en het alleen lopen. Ik ben ook een doorzetter: ondanks blaren of slecht weer bleef ik doorgaan en bereikte ik mijn bestemming.


Wat voor mij allemaal zo vanzelfsprekend was, werd tijdens el

Camino als iets bijzonders gezien. Vaak beseffen we niet wat ons werkelijke

potentieel is, wat we allemaal kunnen bereiken. Welke mooie kwaliteiten we

bezitten. Ik geloof nu echt dat ik veel meer kan dan ik ooit had gedacht.


De reis zelf was het mooiste en noodzakelijk om mijn doel te

bereiken. Onderweg ontmoette ik zoveel prachtige en vriendelijke mensen die mij verder hielpen, die met mij meeliepen, mij waardevolle lessen leerden of gewoon leuk gezelschap waren. De meeste mensen deugen.


Ik heb veel geleerd, genoten en simpelweg mogen 'zijn'. Mijn Camino was volmaakt, maar het moet nu nog verder landen en verwerkt worden. En ik voel dat er iets moois uit deze reis zal voortkomen! #Buencamino

29 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page